Op 26 oktober 1974 is de Water Sport Vereniging Westland (W.S.V.W.) opgericht.
W.S.V.W. is aangesloten bij het Watersportverbond KNWV en doet mee aan de gastvrijheidregeling. Leden van het Watersportverbond KNWV kunnen bij W.S.V.W.   2 nachten gratis aanleggen. Het verdient aanbeveling van te voren te informeren bij onze havenmeester. Hij weet meestal wel een plaatsje te regelen voor een passant.

De haven van W.S.V."Westland" is gelegen aan de Laan van Adrichem in De Lier. Vanuit Rotterdam bereikbaar via de A 20, bij verkeersplein Westerlee rechtsaf de N223 volgen richting Delft. De laatste afslag "De Lier", (rotonde) drie-kwart links en eerste straat weer rechts. Direct na de brug is onze haven.
Vanaf Delft, de nieuwe A-4, Afrit N223 richting De Lier. Vanaf deze kant is het de eerste afslag naar De Lier ( rotonde ) rechts, eerste straatje weer rechts en over de brug ziet u rechts onze haven.

Er zijn 67 zomerligplaatsen, in het zomerseizoen is de blokhut aan het eind van het terrein (meestal) geopend voor een bakje koffie, een pilsje, soep, een ijsje of een snack. Voor het winterseizoen hebben we de beschikking over een terrein waar onze schepen op de kant kunnen voor onderhoud en andere werkzaamheden. Op het winterterrein staat de kantine, waar de knutselaars terecht kunnen voor een warme of koude hap, of iets kunnen drinken. Regelmatig zijn er kaartavonden en soms bingo.

Na de tewaterlating van onze schepen in het voorjaar vinden er in het zomerseizoen ook allerlei activiteiten plaats, zoals de openingstocht, viswedstrijd en tijdens de jaarlijkse "Bradelier" in augustus is ook onze vereniging vertegenwoordigd met een fraai opgetuigd schip bij de gondelvaart.Zie hiervoor de Agenda.Verder is er een trailerhelling, hiervan kunnen de zgn. hellingleden gebruik maken. Deze beschikken over een sleutel van de slagboom voor de helling. Info bij de havenmeester.

Volgende ->